Seductia trupului arrow Astrologie erotica arrow Barbatul Capricorn (22 decembrie - 21 ianuarie)

Barbatul Capricorn (22 decembrie - 21 ianuarie)

E-mail
Generalitati: Frica de iubire

Prin relaţiile pe care cel de-al zecelea semn planetar le întreţine cu sistemul planetar, ghicim că nu este un semn prea "amoros". De fapt, Capricornul este semnul cel mai străin de iubire, iar pentru cel marcat de această zodie, viaţa constă mai puţin din a iubi sau a fi iubit, decât din a fi puternic.

Dintre toate semnele, acesta este cel mai închis, mai rezervat, mai retractat. De timpuriu, nativii din Capricorn s-au angajat într-o luptă a voinţei împotriva vieţii instinctive, s-au educat în aşa fel încât să fie pe deplin stăpâni pe sine pentru a ignora, cât mai mult posibil, plăcerea şi suferinţa. Ei nu fac un efort de a-l atrage pe celălalt, de a le face plăcere sau de a le fi pe plac şi nici nu i se poate cere un asemenea lucru, atât timp cât el este fără de milă faţă de propriile sale nevoi emoţionale şi inclină în mod vădit către o asceză voluntară. Îşi reprimă şi îşi refulează natura afectivă.

Mai des, tipul Capricorn este un "pasionat la rece". Dispreţuieşte beţia bucuriei amoroase şi apare ca un sălbatic, un impasibil, un detaşat. Dar nu este vorba decât de o aparenţă, deoarece în spatele gheţii se simte tăciunele aprins. Această făptură nu lasa ca să se întrevadă nimic din dorinţele care o stăpânesc şi observăm că nevoia de a se deschide, de a se revărsa, este inhibată de o anumită pudoare. EI nu se "poate" dărui. Dar înfăţişarea aspră ascunde o sensibilitate delicată, iar calmul său aparent, furtuni interioare.

Pentru nativ, frica de iubire este un sentiment vecin cu extrema dorinţă de a iubi. Este de inţeles că poate trece prin extremele inhibiţiei şi freneziei, indiferenţei şi geloziei, renunţării şi libertinajului, pudorii şi hipererotismului. O astfel de fiinţă nu se indrăgosteşte lesne..

BÃRBATUL:
În faţa Capricomului ne aflăm în prezenţa celui mai rece dintre bărbaţi. Viaţa sa amoroasă începe adesea destul de târziu şi el respectă principii de onestitate în dragoste. Iubirea sa controlată e puţin demonstrativă, de o senzualitate nu prea exigentă. Fiecare elan este escortat de o reflecţie care îi maturizează afecţiunea în puritate morală, ca şi în conştiinţă a datoriei.

Pentru a-şi fundamenta fericirea calmă şi uşor practicabilă la care aspiră, este înclinat să-şi lege soarta de cea a unei femei mai în vârstă decât el sau cel puţin, a unei femei mature, puţin expusă fanteziilor şi capriciilor feminine pe care el nu le înţelege. Îi place să aibă o prezenţă atentă şi ştearsă în casă, o femeie în măsură să-i pună ordine în cămin si să facă economii. Este bărbatul serilor tăcute în faţa sobei; cu el vizitele, ieşirile, petrecerile pot fi rare, viaţa desigur puţin monotonă, de vreme ce se eschivează de la tentaţii şi îndepărtează pasiunile în favoarea unei vieţi interioare închise îl sine. În schimb, este un soţ serios, un bărbat fidel care nu admite aventurile, nici divorţul; linia sa de conduită bine trasată promite liniştea unei poziţii stabile. Şi, în fine, afecţiunca sa este ca vinul: se ameliorează cu timpul.

LECŢIA IUBIRII:Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi ca iubirea este înţelepciune, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este altruism.

 
< Precedent   Urmator >
Psihologul Daniela Preda cu o verva şi un tonus remarcabile îi explica pe îndelete lui Cristian Tabara ce înseamnă adevărata iubire
Psihologul Daniela Preda despre fericire in relatia de cuplu

Era - Mother

Cheile iubirii de o viata

Chippendales - Rob Parrish

Newsletter
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator