Seductia trupului arrow Astrologie erotica arrow Barbatul Fecioara (22 august - 21 septembrie)

Barbatul Fecioara (22 august - 21 septembrie)

E-mail
Generalitati: Iubirea tacuta

Fecioara este rezervă, control şi stăpânire, ori iubirea înseamnă tocmai părăsirea de sine şi consimţire la sacrificiu.

Nu e de mirare dacă inima tipului Fecioară îşi păstrează o anumită distanţă faţă de iubire. Se apără de ea, conştient sau inconştient şi nu gândeşte decât să se pună la adăpost de marile tulburări afective, de furtunile pasionale, care în ochii săi sunt stări contra naturii, boli ale sufletului. Îşi suspicionează elanurile, devine precaut când se simte sedus, observând, judecând şi criticând. Se îndoieşte de entuziasmul său, de fervoarea trăită. Apoi vine rândul analizării sentimentelor, pe care le temperează prin jocul spiritului, al îndoielii, dacă nu chiar prin ironie şi ridiculizare. Intr-un cuvânt, nu vrea să-şi piardă capul.

Pe fiinţa din Fecioară nevoia de siguranţă o împinge să jure fidelitate ca să aibă parte de acelaşi lucru în schimb, şi se ţine de cuvânt. Dar caută în acelaşi timp să-şi controleze trăirile, aducând cât mai multă raţiune în pasiunea sa. Aici este vorba despre o iubire rezonabilă, într-o notă calmă şi călduţă, în care efuziunea caldă este treptat înlocuită de aprecierea morală, de comuniunea de idei şi comuniunea de interese. Nu este vorba aşadar de un mare îndrăgostit. Nu este demonstrativ, ci este sobru, pudic, cast, nu-i plac nici tiradele mari, nici gesturile înflăcărate. Întreaga sa exteriorizare amoroasă este redusă la cea mai simplă expresie.

Pare chiar mai îndrăgostit "în profunzime", decât la suprafaţă, fiind el însuşi mai devotat decât o crede. Această dispoziţie psihologică îi permite să statornicească o ordine sentimentală serioasă si stabilă, chiar o anumită fericire domestică.

BÃRBATUL:
Există mai multe tipuri de bărbat din zodia Fecioarei. Mai întâi, tipul la care inhibiţia este un obstacol major în calea împlinirii amoroase. Când nu e un tip rece până la impotenţă -latentă sau manifesta- este un puritan, eventual chiar un novice in dragoste; el este stângaci, rece (uneori îndârjit în răceala lui), are un aer absent printre femei pe care nu le "agaţă" şi nici un profil feminin nu se conturează în orizontul lui. Este, în mod voit sau nu, împins spre celibat, dar poate avea aventuri şi decepţii amoroase.

Fecioara clasica obişnuită (al doilea tip) nu cunoaşte aceste piedici. Chiar dacă nativul e oarecum indiferent şi partizan al convenienţelor, el înţelege să amestece seriosul cu plăcutul şi reuşeşte să o facă printr-o căsătorie convenabilă.

Al treilea tip contrastează cu cele două precedente şi este chiar, într-un fel, opusul lor. E mai degrabă un epicurian care savurează cu delicateţe plăcerile venusiene, fără să se sinchisească prea mult de convenienţe şi de ce va spune lumea. La el dorinţa amoroasă este mai mult sau mai puţin autonomă, desprinsă de forţa emotivă a nativului; aceasta poate deci, într-o oarecare măsură, să acorde toată libertatea erotismului său care nu îl angajează sentimental, ci îl antrenează într-o viaţă liberă, detaşată de orice morală sau o experienţă ambivalentă mai mult sau mai puţin dezordonată.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este puritate, iar el trebuie să învete de la ceilalti că iubirea este plenară satisfacţie.

 
< Precedent   Urmator >

Era - Ameno

Oliver Shanti and Friends - Water - Four circles of Life

Noua Biologie - Cand mintea si materia se intalnesc

Senzualitate - Aria Giovanni

Newsletter
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator